Rent hus

Ja, det kan man verkligen säga. Huset är städat från golv till tak. Kliniskt rent. Helt underbar känsla! Dessutom fick vi en sjudundrans energi och fixade med julpyntningen, så nu är i princip allt klart. Granen, julmusiken och klapparna fattas, men det får vänta ett tag till! Snön kan däremot få komma, så lite julkänsla infinner sig.

På tal om julkänsla. Var på Fränstas julskyltning igår. Oj, vad saker och ting har förändrats under de senaste åren. Minns julskylningen som en mysig tradition. I år var det allt annat än mysigt. Det var lite folk, dåligt med stånd och allmänt trist. Näe, Fränsta är sig inte likt längre. Hmm.. va kan de bero på?


Inte tid för detta längre, nu väntar sängen på mig!


melenie.blogg.se


1:a Advent..

.. och det snöar ute! Inte mycket, men allt är precis som det ska! Sitter dock ensam och äter frukost idag. Lyssnar på radion och knappar på datorn. Känner mig allmänt trött i kropp och knopp. Inte roligt. Jag som skulle ha massor med energi för att julpynta idag. Antingen kommer inspirationen under dagen, annars blir det helt enkelt julpyntning imorgon. Inte värre med det.



Igår blev vi bjuden på middag utav Eric's föräldrar. Jag tror att vi sammanlagt var 16 personen, varav fem barn i olika åldrar. Och då var ungefär bara en fjärdedel av släkten där. Hujeda mig, då det blir släktträffar! Kvällen blev iaf mycket lyckad och alla såg ut att ha det precis lika trevligt som mig. 
Och barn slutar aldrig farscinera mig med allt de säger och gör. Hur de.. Leker eller bråkar. Sover eller för oväsen. Skrattar eller gråter. Kryper eller springer. Ja, allt. Men hur skulle de då vara utan dem?! För mig är dem den sista pusselbiten i ett sällskap. 

Vår pusselbit rör sig i magen. Inte mycket, men tillräckligt för att veta att Du finns. 


Nu ska en annan hoppa in i duschen, så kanske man vaknar till idag. Sen invänta besök av mamma och syster som kommer från stan. Kul. Var ett tag sen vi sågs. Bye bye!


melenie.blogg.se

God morgon världen!

Har nu varit vaken i exakt 42 minuter. Otroligt för att vara mig och på en lördag. Trodde jag skulle vara trött nu på morgonen, så att jag utan dåligt samvete skulle få vända om i sängen och somna om. Men icket. Nu har jag varit uppe och stökat på med disken. Startat två tvättmaskiner. Varit ute med Donnan. Ätit frukost med min bästa. Och nu sitter jag här..

.. Kanske var på tiden?! Har ju varit rätt så dålig att uppdatera här de senaste dagarna. Antar att det beror på.. Hmm, ja vad beror det på egentligen? - Ingen aning! Kanske för att jag inte haft så mycket att dela med mig av? Kanske för att tiden inte räckt till? Kanske för att jag har prioriterat annat? Kanske för att jag inte känt för det? Sak samma, nu är jag här och delar med mig. Vet inte om det ovan är så roligt att läsa, men det bjuder jag på! 

Näe, ska nog slå mig ner i soffan och kolla på filmen vi hyrde igår, The Burning Plain. Någon som har sett den?


melenie.blogg.se

Fredag den 13:e

Ojj... var visst ett tag sen jag uppdaterade här. Tiden springer iväg o bloggen blir lidande. Hua, hua! Men känner ändå att jag vill skriva några rader om.. 

.. Fredag den 13:e
En otursdag i mångas ögon, men för oss en helt underbar dag. Vi var på vårat första ultraljud och fick se vår lilla krabat sprattla i magen. Så liten, men ändå så utvecklad. Helt fantastiskt och obeskrivligt! 18cm och 162gram. Lilla krabaten utvecklas som h'n ska, vilket kändes otroligt skönt att höra. Dagen D blev nu beräknad till den 11 April.
Väntar bara på att magen ska börja växa, så allt blir mera verkligt. Än så länge vet jag inte om jag har fattat vad som händer och sker. Allt är så overkligt. Vill att verkligheten kommer ifatt mig, för imorgon har redan halva tiden gått!


melenie.blogg.se

"När katten är borta..

..dansar råttorna på bordet"

Ungefär så är det här hemma! Förutom att vi saknar katt och att råttorna dansar även när vi är hemma. Vaknade imorse av ett skumt ljud ifrån Donnans matskålar. Eric fick kliva upp och kolla vad det var, jag vågade inte. Haha.. snacka om feg man är! Kusten var klar så även jag vågade mig upp ur sängen. Men friden varade inte länge..
Under frukosten fick vi besök av husmusen "Norpan", som kom springandes över golvet. Raka vägen till matskålen, hämtade sig en kula. Sedan över golvet och tillbaka till sin gömma. Trodde ett tag att det spökade här i kåken, men jag vet inte vad jag föredrar. Spöken eller råttor?! Tror ändå att jag håller mig till det sistnämnda. Nu ska anticimex kontaktas, för vi lyckas då inte fånga dessa små liv på egen hand. Alldeles för dåliga på att ladda råttfällor..
Ja, vi fick minst sagt en undehållande frukost!



Nu är vi båda förväntansfulla inför morgondagen!




Blommor, tacos och promenad

Jag pratar såklart om gårdagen! Älsklingen kom överraskande hem med en bukett blommor. Till mig! Hmm.. vet inte riktigt vad jag sagt eller gjort för att förtjäna den. Tydligen nånting. Oavsett vad så blev jag mycket rörd. Alldeles för sällan man visar sin uppskattning på detta sätt. Borde verkligen bli bättre på det, men det är säkert inte bara jag som tänker så! Det behöver givetvis inte alltid vara en blomma, men ibland behövs nånting mer än bara ord. Det får genast ens humör att hamna på topp.

Med andra ord blev det en riktigt mysig torsdag. Blommor, tacos och en skön promenad efter maten. Dock i mörkret, men vad gör det när man världens bästa sällskap med sig. Lilla Donnan uppskattade nog promenaden mest. Hon fick verkligen springa av sig all energi hon samlat på sig. Mycket behövligt! 

Resten av kvällen bara rann iväg.. 


melenie.blogg.se



Mätt och belåten

Det var längesen vi sågs, så vi hade ett och annat att prata om. Jag trodde verkligen att jag gjorde det rätta med att komma och hälsa på. Istället blev jag magplasserad. Kände mig ensam och obekväm. Inget blev riktigt som jag hade hoppats på, men för stunden var det bara att gilla läget. Såhär i efterhand känner jag en viss besvikelse över vad som hände. Varför fick jag inte reda på saker och ting tidigare!?

 


 

Nu är jag hemma igen, återhämtad efter helgen och dagens arbete! Har precis ätit middag tillsammans med min kära. Sitter nu mätt och belåten lutad tillbaka i soffan. Har inga speciella planer för kvällen. Det blir mys och tv för hela slanten! En tidig kväll är dock ett måste, speciellt då man ska upp och jobba imorn. Men bara i två dagar till. Ledig på fredag, så helgen blir nått att se framemot.


melenie.blogg.se


Go´Natt

Somnade alldeles för sent igårkväll, och det märktes tydligt imorse när klockan ringde. Tror jag snoozade minst tre gånger innan jag lyckades masa mig upp ur sängen. Tur att jag har en sån underbar pojkvän, som offrar sin sovmorgon för att kliva upp och göra i ordning frukost till mig. Du är guld värd!

Jobbet kändes tungt idag. Vet egentligen inte varför. Tror det beror på att jag gått runt hungrig näst intill hela dagen, trots att jag har ätit. Känner ingen mättnad, vilket är väldigt jobbigt för varken jag eller mitt humör mår bra av det.

Tur att vår nya säng väntar på att invigas ikväll. Spännande!

För att göra en lång dag kort. Nu ska jag sova. Natti natt!


melenie.blogg.se

Tidsfördriv

Yes, då var man hemma efter ännu en dag på jobbet! Haft en kort och sådär lagomt stressig dag. Ungefär som alla andra dagar. Men nu är "arbetsuniformen" avtagen och därmed slutar jag att tänka på jobbet!

Sitter här i brist på annat att göra. Perfekt tidsfördriv!

Väntar på att Eric ska komma hem från jobbet. Det blir bara till att komma hem och vända i dörren för honom. Jag har nämligen lovat bort oss på middag hemma i Gissjö. Ska försöka komma iväg så fort som möjligt, även fast att vi har en tendens på att misslyckas med att hålla tider. Jag vet att syrran väntar på oss i sin ensamhet. Hemma och sjuk, kan förstå att hon vill ha lite sällskap!

Nej, bäst att gör sig redo att åka!


melenie.blogg.se





En gång bloggare - Alltid en bloggare!?

Ja, det återstår helt enkelt att se...


Tro det eller ej, men jag gör ett tredje och sista försök att hålla den här bloggen vid liv!  


Samma
namn - Nytt innehåll!


Med det hälsar jag gamla, som nya läsare varmt välkomna!

 melenie.blogg.se

 

 


RSS 2.0