Busy day

Vaknade av en hungrig Theya då klockan var halv fem, fem. Så det var bara till att kliva upp och blanda ihop lite välling till fröken. Mätt och belåten somnade hon om, likaså jag. Därefter vaknade jag av alarmet på mobilen vid halv sju. Kändes dock inte som att jag hade fått den sömn jag behövde. Snoozade två gånger, sen var det bara till att masa sig ur sängen och hoppa raka vägen in i duschen. Sagt och gjort. Men efter en uppiggande dusch och lite frukost i magen kände jag mig ändå laddad för skola och en massa matteplugg.

Tyvärr orkar man ju inte hur mycket som helst. I alla fall inte jag...

.. så efter tre timmar gav både jag och hjärnan upp. Åkte istället bort och hämtade upp syster, som skulle joina med hemöver. Men innan vi styrde kosan mot Stöde stannade vi till på ica och handlade med det allra nödvändigaste till middagen.
Tanken var att vi skulle äta en mysig middag här hemma innan syster blev hämtad, men E åkte på att jobba. Så istället bjöd vi hit mamma, o ack så trevligt! En riktigt lyckad tjejkväll på en helt vanlig torsdag. Sånt gillar vi, även fröken bus. Theya höll låda och stal uppmärksamhet mest hela kvällen, men va gör det då man är så charmig som du!? :) Men efter de åkt var det en trött tjej som kämpade att få i sig vällingen innan hon somnade. Nu sover hon så sött i vaggan. Älskade hjärta!

Förutom detta har jag även hunnit med att tvätta, städa, putsa några fler fönster, bädda rent i sängen, laga mat och myst med Theyis. Det har varit fullt upp hela dagen och jag känner mig rätt så nöjd och duktig. Men nu väntar jag på stora hjärtat, sen blir det ryggläge.

Babywalker och BVC-besök

Känner mig rätt så nöjd efter denna dag. Fick mig en rejäl sovmorgon imorse, vilket inte var mer än på sin plats. Theyis är nu över fem månader och på hela den tiden har jag inte sovit en hel natt igenom. Visst att man orkar mycket utan tillräckligt med sömn, men ibland behöver man ladda på med mera energi. Så funkar i alla fall jag.
Och med det och lite frukost i magen fick jag ett tok-ryck och börja städa. Theya sov och Eric försvann ut i garaget för att måla färdigt sista väggen. Med andra ord, ett perfekt guldläge att städa! Dock höll det inte i sig så länge. Fröken vaknade och ville givetvis ha all min uppmärksamhet. Men lyckades underhålla henne någorlunda så jag hann avsluta mitt påbörjade projekt.

Theya har nu kommit in i en period då inget är riktigt bra. Ligger hon på rygg rullar hon över på mage, men tar sig varken framåt eller tillbaka på rygg igen. Vilket slutar med att hon blir skitförbannad, så man måste hjälpa henne tillbaks på rygg. Problemet är bara att då rullar hon över på mage igen och sådär håller vi på. Sitta det kan hon under kortare perioder, men inte så att man vågar lämna henne. Babysittern och matstolen, det är sånt som håller henne sysselsatt under kortare stunder.
Det bästa hon vet är uppmärksamhet och att det händer saker runt omkring eller att man bär runt på henne så hon kan se sig om. Men ibland vill man ha händerna fri för att göra andra saker. Därför var vi ner till stan i eftermiddag och införskaffade oss en gåstol, eller rättare sagt en lekstol som försäljaren så fint kallade den. Jag hoppas den kommer ge henne mer frihetskänsla, då hon med tiden kan ta sig fram som hon vill för att utforska en del av världen. Nog om detta!

Igår var vi iväg på BVC för vägning, mätning och andra omgången vaccination. Allting gick hur bra som helst, precis som förra gången. Lilla fröken växer som hon ska, till och med något i överkant. Hon visade heller ingen tendens till att vara rädd för sprutorna, hon satt mest och flinade hela tiden. Stolt mor och far lämnade BVC.



Lägger in några bilder innan jag stupar i sängen...

Gummans nya Babywalker :)

Spanar in dem nya leksakerna..

.. och smaka är ju bara ett MÅSTE.


.. Sov gott!

Fönsterputsning

Fick lite extra energi ikväll, så tyckte det var bäst att göra något som borde gjorts för längesen. Putsa fönsterna. Så nu är höstens roligaste (eller så inte) projekt i full gång. Har bestämt mig för att beta av några fönster varje dag, då hinner jag liksom inte ledsna på det hela! Man får inte vara dum inte. 

Annars har dagen i sig inte varit så händelserik. Jag har varit på skolan halva förmiddagen och pluggat. Det går så mycket lättare och jag får så mycket mera gjort då jag kommer bort från hemma-miljön. Vill passa på nu medan Eric är ledig och hemma med Theya. Hinner ju knappt öppna boken då jag är hemma med fröken själv. Hon är ju numera så vaken och pigg på dagarna att det inte riktigt blir så mycket tid till övers.




Så underbart att du är hemma igen!

Två bilder

Mammas lilla hjärta!

Snart så sitter jag :)

 


Ont


- Det gör ont i mamma-hjärtat att se liten så ledsen och otröstlig -


RSS 2.0