Nånting stort


Jag har fått nått att fundera på.

Nått att drömma om.

Morgondagen får vara med att avgöra.

Elva månader och feberfri.

Tjohoo!

Idag har vi firat Theya som blivit hela elva månader, samt att hon äntligen är helt feberfri. I två dagar har hon legat i hög feber och inte riktigt varit sig själv. Våran annars tokiga och livliga tjej, har mestadels sovit sig igenom dagarna. Hon har varit långt ifrån "krävande", vilket jag annars oroat mig för. Tvärtom, Theya har varit hur mysig som helst. Men jag är glad att hon är på väg till sitt "rätta jag" igen.

Ändrade planer

Helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men den blev bra ändå. Först blev vi utan vatten. IGEN. Tur nog blev vi bjuden på middag i Gissjö. Sen blev vår tripp till Östersund inställd, då hela familjen låg i vinterkräksjukan. Tur i oturen kan man väl säga. Vi hade fullt upp med att få tillbaka vattnet, vilket tog oss hela lördagen. Dock värd all väntan! Det enda planerade som blev av, var att vi faktiskt kom iväg för att hälsa på farfar och Kerstin. Blev en fin avslutninig på helgen.

Nog pratat om helgen. Det är ju redan tisdag. Snart onsdag. En efterlängtad dag. Syster och Mattias kommer hit för att vara barnvakt åt Theya, medan jag och E ska få en alldeles egen dag. Dels för att syster så gärna vill vara barnvakt, och dels för att vi behöver lite egen-tid tillsammans. Förstå mig rätt, men det ska bli riktigt mysigt. Vi planerar att strosa runt på stan, äta gott och ev. se en bio. Bara ta dagen som den kommer och rå om varann.


Så Natti natt allesammans!

Jag orkade trots allt


Sådär. Med en massa kaffe och lite choklad så gick det faktiskt att räkna några uppgifter, trots att jag var så jäkla seg innan. Men nu har jag gett upp. Sitter och ugglar runt på internet medan jag inväntar mina älsklingar, som fortfarande är ute på äventyr. Saknar dem fastän det har varit riktigt skönt med egen-tid ikväll. Tid som faktiskt behövs ibland. Några timmar är alldeles lagom för att hinna ladda om batterierna.

Har även hunnit med att hämta ut mitt paket. Två par byxor och en jacka till mig själv, samt ett par grymma hängselbyxor åt Theya. Något stora än så länge, men kommer sitta perfekt till sommarn.

Nu ska jag luta mig tillbaka. Imorgon väntar en ny dag. En städdag. Blir till att tvätta upp lite kläder till helgen då vi packar ihop oss och åker till Östersund. Ska gratta min svägerska och hälsa på farfar o Kerstin. Ska bli skönt att komma iväg ett slag.

2 år och 8 månader

Då var man ensam. Eric tog med sig Theya och for till farmor och farfar, då han ändå skulle dit på lite ärenden. Hade gärna följt med, men har en massa matte som jag skulle behöva räkna eftersom jag inte var på skolan idag. Men nu när jag blev helt själv gick luften liksom ur mig... Typiskt. Känner för att ta en powernap i soffan, men jag vet hur det slutar. Jag kommer aldrig orka kliva upp och räkna matte sen. Det är bättre om jag sätter fart direkt. Fast först ska jag köra ner en sak till postlådan, samt åka på ica och hämta ut mitt paket. Spännande!



Vår dag idag.
2 år och 8 månader.
Älskar dig!




Avslutar med en bild på vår sköna böna!

Problemet är fixat.

Natten har varit konstig. Den har varit allt annat än vad vi är vana. Vanligtvis brukar vi lägga Theya för natten vid åtta. Likaså gjorde vi igår, men så vaknade hon vid tio och ville inte somna om. Hon fick vara upp med oss ett tag, men när klockan passerade elva gjorde vi ett nytt försök att lägga fröken. Men icket. Kändes som hon hade fått för sig att hon inte ville sova i sitt rum. Allt gick jättebra så länge jag gick runt och vaggade henne. Lade oss sedan i vår säng och vips så somnade hon. Skulle försiktigt flytta tillbaka henne till sitt rum. Hon vaknade men somnade om av ren utmattning. Vaknade en timme senare, men då räckte det med att ge henne nappen. Nån timme senare vaknar hon igen, grinar precis som att nån stuckit kniven i henne. Gör lite välling ifall hon skulle vara hungrig, men det var hon inte. Går runt och vaggar henne ett tag, men jag är så trött att jag måste sätta mig i sängen. Vi myser ihop oss under täcket och tillslut somnar vi båda två. Väldigt mysigt, men ack så varmt. Strax efter sex var Theya pigg och redo för att entra dagen. Långt ifrån vad jag kände, men måste man så måste man! Snäll pappa bytte av mig då jag helt enkelt såg i kors. Låter kanske som en enkel natt för många. Men för oss som är vana att få sova nätterna igenom är det här en enorm omställning. Nyttig, men jobbig!

Till saken hör att en trött mamma vaknar nån timme senare och inser att det inte finns något vatten. Va fan är det nu för fel. Travar ner till källarn för att kolla om pumpen går, vilket den gör. Ringer pappa för att höra om han kan tänkas veta vad som är fel, men får inte tag på honom. Så jag ringer mamma, men får inte tag på henne heller. Testar hos mormor, men inget svar. Till sist ringer jag syster, och då får jag reda på att dem är på sjukhuset så det förklarar varför ingen svarade. Mamma ringer upp strax efter, så jag ber dem att svänga förbi på vägen hem och hjälpa mig.

Hjälpen (pappa) kom och vi konstaterade att det inte var för lite vatten i brunnen, utan att problemet måste vara nere i källaren. Men vi inser att vi behöver mer hjälp så ringer efter grannen. Sagt och gjort. På en kvart var han här och en och en halv timme senare är problemet fixat. Tydligen var det en spricka på ena slangen och för dåligt tryck i tanken. Men nu är vattnet tillbaka och jag är glad för det. Har varit ner till källaren för att dubbelkolla pumpen men den verkar fungera som den ska, så nu kan jag sova gott inatt.

Blev visst ett längre inlägg än planerat. Läs om ni orkar.
Nu ska jag ta hand om min förkylda dotter som precis har vaknat. Dumma snor, försvinn!

Go´ Natt allihopa!

RSS 2.0